Bemutatkozás
Programjaink
Események
Beszámolók
Pályázatok
Elérhetőség
 
       
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 
     

  FELHÍVÁS!  
 

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT ADÓJA 1%-ÁVAL!

ADÓSZÁMUNK: 18232156143

»»»Tovább

 
 

BETEGKLUB

Foglalkozások arthritiszben szenvedő betegek számára.

Hazánkban mintegy félmillióan szenvednek különböző eredetű sokizületi gyulladásban. Ez a betegség folyamatos fájdalmakkal, továbbá a munkaképesség csökkenésével jár és az esetek többségében mozgáskorlátozottsághoz vezet. Az alapítvány olyan foglalkozások támogatását tűzte ki célul, amelyeken az artritiszes betegek és családtagjaik megtanulhatják, hogyan őrizhetik meg életminőségüket. Egyben a társadalom szélesebb felvilágosítása is cél, hogy a környezet (munkahely, lakóközösség, stb.) közvetlen felelősségérzetét, segítőkészségét is felébresszük a velünk élő krónikus betegségben szenvedő embertársunk iránt.

A Betegklub résztvevői elméleti előadásokon ismerkedhetnek meg a betegség lehetséges okaival és az alkalmazható terápiákkal. A gyakorlati foglalkozásokon pedig megtanulhatják az önkezelés, a fájdalomcsökkentés módszereit, a különböző gyógytorna, izületvédelem, gyógymasszázs technikákat, valamint megismerhetik a hétköznapokban alkalmazható segédeszközöket.

A klub alapvető filozófiája a tapasztalatátadás útján történő feszültségoldás, önértékelés, önbizalom visszaadása, erősítése. A foglalkozások interaktívak: a betegek megismerhetik sorstársaikat, oldott körülmények között beszélhetik meg problémáikat, miközben lehetőségük nyílik arra, hogy szakemberekkel konzultáljanak és hasznos életmódbeli ismereteket sajátítsanak el.

»»»VISSZA

   
 
design: HTF stúdió Benevita Alapítvány 1016 Budapest, Mészáros utca 10. Telefon: 06-1-213-9695