Bemutatkozás
Programjaink
Események
Beszámolók
Pályázatok
Elérhetőség
 
       
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 
     

  FELHÍVÁS!  
 

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT ADÓJA 1%-ÁVAL!

ADÓSZÁMUNK: 18232156143

»»»Tovább

 
 

GERINCISKOLA

Foglalkozások növekedésben lévő fiatalok részére a felnőttkori gerincbántalmak megelőzésére.

A gerinc az a része csontizületi rendszerünknek, amely a mai civilizált életmód mellett a legtöbb káros mechanikai hatásnak van kitéve. ( A négylábú emlősök sorából " álló" helyzetbe kerülő embernél a törzs súlya megváltozott irányból hat a gerinc alkotóelemeire. ) Mai életünk egyirányú terheléssel jár: csak ülünk, csak állunk, egyéb mozgást alig végzünk. Érthető tehát, hogy a gerincbántalom a betegségek sorában a második leggyakoribb ok, amiért a felnőttek táppénzes állományba kerülnek.

Statisztikai adatok igazolják, hogy bajaink elhárításában 47 százalékért felelős életmódunk. Kézenfekvőnek látszik ezért olyan életmód program működtetése, amely már a serdülőkorban tudatosítja a gerinc helyes használatát. Az alapítvány egy ilyen program szakmai irányításával bízta meg Dr. Cseuz Regina reumatológus szakorvost és munkatársait, akik már 1994 óta foglalkoznakserdülőkorúak gerinciskolájával. Azok a 13-18 év közötti gyermekek kerülnek a Gerinciskolába, akiknél szűréssel hanyag tartást, gerincferdülést, Scheuermann-kórt fedeztek fel.

A kiválasztott gyerekek heti egy alkalommal, egy órás foglalkozásokon, öt-hat fős csoportokban sajátíthatják el nyolc héten át a gyógytornát. Az órákon a diákok nem csupán a megfelelő mozgásformákat tanulják meg, de a helyes életmódról is beszélgetnek.

A féléves programban résztvevőket havonta egyszer ellenőrzik.A gyakorlatokat az együtt készített hangkazetta alapján otthon végzik a diákok.

»»»VISSZA

   
 
design: HTF stúdió Benevita Alapítvány 1016 Budapest, Mészáros utca 10. Telefon: 06-1-213-9695