Bemutatkozás
Programjaink
Események
Beszámolók
Pályázatok
Elérhetőség
 
       
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
       
 
     

  FELHÍVÁS!  
 

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT ADÓJA 1%-ÁVAL!

ADÓSZÁMUNK: 18232156143

»»»Tovább

 
 

MAMMAKLUB

Foglalkozások emlőműtéten átesett hölgyek részére.

A női emlő rosszindulatú megbetegedése korunk egyik fő problémája, mely az elmúlt években emelkedő tendenciát mutatott. Ugyanakkor az is elmondható, hogy a korai felismerés és az időben elkezdett komlex terápia adekvát alkalmazása egyre több nő számára teszi lehetővé a gyógyulást. A teljes pszihoszomatikus és szociális rehabilitáció azonban csak egy összehangolt team munkával érhető el.
Az emlőrák terápiájának három komponense (sebészi, sugár, és gyógyszeres kezelés) nagy mértékben igénybe veszi a beteget. A műtétek csonkító jellege, a sugárterápia következtében a tumorhoz tartozó regionális területek károsodást szenvednek. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy pszihésen krízis állapotba kerülnek a betegek.
Ebben a helyzetben rendkívül sokat segíthet egy alapvetően mozgásterápiára épülő rehabilitációs program.
A fizioterápia módszereivel egyénre szabottan segít, hogy a beteg elérje testi, lelki, szociális és foglalkoztatási funkcióinak maximumát, azokon a kereteken belül amelyeket állapota, betegsége, illetve annak kezelése megenged.

A mozgásterápia célja:

Az izomegyensúly felbomlása, az izületek mozgásbeszűkülése, a védekező tartás és fájdalom miatti izomzsugorodás, izomletapadások, felületes légzés kialakulása valamint a nyiroködéma lehetséges megjelenése miatt a következő szempontok jellemzik az emlőműtött betegek fizioterápiáját.

• Vállizületi mobilizáció
• Kontraktúrák megelőzése, oldása
• Testszimmetria megőrzése, tartáshibák megelőzése
• Helyes mellkasi légzés megtanítása
• Vér és nyirokkeringés támogatása
• Betegfelvilágosítás (onkológus, plasztikai sebész, pszihiáter, gyógyászati segédeszközgyártó cég)

A tornaprogram mellett fontos a beteg felvilágosítása és a tanácsadás. A helyes életviteli program, mely magában foglalja a mozgáson kívül a megfelelő táplálkozást, a jatrogén ártalmak elkerülésének lehetőségei segítik a beteg rehabilitációját. A gyógyászati segédeszközök (protézisek, gyógyharisnyák) helyes kiválasztása, használatának ismerete sem nélkülözhető.
A foglalkozásokat a témában nagy tapasztalatokkal rendelkező gyógytornászok, orvosok (sebész, reumatológus, onkológus, plasztikai sebész, pszihiáter) vezetik. A szakmai instrukciók mellett egyenlő hangsúllyal szándékozunk segíteni a betegség stigmáinak leküzdéséhez, családi, szociális, egzisztenciális kérdések megoldásához.

A foglalkozások helye: a REVITA reumatológiai rendelő, ahol tornaterem, öltöző, zuhanyozó áll a betegek rendelkezésére.

Jelentkezés: telefonon a 213-9695 számon, Besenyei Ágnes asszisztensnél.

A program a betegek számára ingyenes a Benevita Alapítvány jóvoltából.

Várjuk szeretettel! Jelentkezzen!

»»»VISSZA

 

   
 
design: HTF stúdió Benevita Alapítvány 1016 Budapest, Mészáros utca 10. Telefon: 06-1-213-9695